Veilige babystoffen en kinderstoffen


Bestel duurzame en veilige babystoffen online.

Ben je ook benieuwd waar je online de leuke en veilige babystoffen voor jouw baby kunt vinden? Ontdek het aanbod van baby stoffen en kinderstoffen op Babystofjes.nl. Hier vind je alle geschikte stoffen voor jouw kroost. Van zachte babystoffen en hele lieve baby stoffen tot hele stoere babystoffen. In lieve babykleuren of juist hele stoere en hippe kleuren, net wat bij jouw baby uitzet of baby-outfit past. Je vind hier leuke baby stof uit de stoffen collecties van o.a. Nooteboom, Stenzo en Qjutie kids. Alle baby stoffen zijn uit voorraad leverbaar dus worden altijd lekker snel geleverd. En vrijwel alle baby stofjes zijn Oekotex gecertificeerd dus bevatten geen schadelijke stoffen en zijn beter voor de baby huid en gezondheid. Oeko-tex gecertificeerd textiel herken je aan dit logo. 

Voor baby's wordt geadviseerd om stoffen van natuurlijke materialen te gebruiken die ademen, vriendelijk zijn voor de babyhuid en makkelijk vocht opnemen zoals katoen en bamboe. Veel gebruikte veilige stoffen om de baby uitzet zelf te maken zijn katoenen wafelstoffen grof en fijn, katoen uni en katoen dessin, katoen tricot uni en katoen tricot met dessins, bamboe tricot en bamboe badstof. Voor textiel in baby bedjes kunnen flanel stof en molton stof worden gebruikt beiden van 100% katoen. Voor warme dekentjes hebben we teddy gemaakt van voornamelijk katoen en gebreide katoenen stoffen, zowel fijn gebreide katoen als grof gebreide katoenen stof. Warme zachte babystoffen waarin voornamelijk natuurlijke materialen zijn verwerkt zijn o.a. nicky velours, bamboe tricot en bamboe badstof. Als vulling voor boxkleden en babynestjes adviseren wij om natuurlijke fiberfill te gebruiken die is gemaakt van 100% katoen.

Nieuw in onze shop zijn de bamboe stoffen zoals bamboe fleece, bamboe badstof en bamboe tricot. Bamboo of Bamboe is een stof met hele mooie eigenschappen. De stof is duurzaam, rekbaar, ademt, is anti-bacterieel, sterk absorberend en über zacht. Door al deze eigenschappen heeft bamboe stof heel veel draagcomfort. Bovendien kreukt en krimpt Bamboe tricot niet.

Ook nieuw zijn de organische katoen tricot stoffen. Organisch (ook wel biologisch) textiel wordt verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoals pesticiden en insecticiden. Zo wordt voor de bemesting van de grond plantaardig en dierlijk afval gebruikt en worden er insecten ingezet in plaats van bestrijdingsmiddelen. Het katoen wordt ouderwets met de hand geplukt om te voorkomen dat er chemische stoffen nodig zijn bij het machinaal plukken. Organische katoen tricot is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor jouw baby; de stof is zachter van structuur, ademt beter en zit lekkerder. Juist voor baby's en kinderen is het super geschikt omdat hun immuunsysteem nog niet volgroeid is. Ze zijn daarom gevoeliger voor allergieën en eczeem. Kinderen met een allergie verdragen biologische baby- en kinderkleding van organisch katoen beter.
Op dit moment wordt slechts 0.76% van de katoenproductie in de wereld biologisch geteeld. Maar gelukkig wordt de vraag ernaar steeds groter! En dat vinden wij een goede zaak!

We krijgen steeds meer vraag naar materialen voor zelfgemaakte wasbare luiers, maandverband en zoogcompressen. Sinds kort kun je bij ons ook voordelig Pul bestellen, dit is een wasbaar, waterafstotend en ademend materiaal dat in deze duurzame zelfmaak artikelen kan worden verwerkt. Het wordt o.a. gebruikt als tussenlaag in zelfgemaakte wasbare luiers , zoogcompressen, aankleedmatjes en aankleedkussens.

© 2018 - 2024 babystofjes.nl | sitemap | rss